Voeding en vertering

praktische opdracht

PLANNING

Week taken oefenen
39 *start thema 5 met uitleg & maken basisstof 1 & 2 begrippen: enzymen, voedingsstoffen, voedingsmiddelen
40 maken basisstof 3 & werken aan praktische opdracht
41 blokstage leerjaar 4
42 herfstvakantie
43 Maken basisstof 4 & 5 afbeelding spijverteringsstelsel onderdelen benoemen, aanwijzen en functie kunnen uitleggen
44 Reflectieweek
45 Maken basisstof 6 & inleveren praktische opdracht leren voor de toets
46 Toets thema 4 Voeding & vertering
Introductie:
Elke dag eet je een heleboel, gezonde en minder gezonde dingen. Maar wat is nu wel en niet gezond? En wat gebeurt er met dat broodje kaas vanaf het moment dat je er in bijt?
 
Doelstelling:
Aan het einde van dit thema;
* kun je de vertellen wat het verschil is tussen een voedingsmiddel en een voedingsstof.
* kun je de organen van het verteringsstelsel benoemen.
* kun je de functies van de organen van het verteringsstelsel benoemen.
* kun je een de onderdelen van een tand in een plaatje aanduiden.
* kun je de functies van de verschillende delen van een tand uitleggen.
* kun je uitleggen wat tandplak is.
* kun je uitleggen wat tanderosie is.
* Kun je uitleggen welke de verteringsorganen zijn.
* kun je uitleggen wat de verteringsorganen doen.
* kun je de verteringsorganen aanduiden in een afbeelding.
 
Taken
* Je doorloopt alle opdrachten van de planning van het Thema
* Je hebt hiervoor 6 weken
 
 
 
Evaluatie
Om goed te zien of je de stof (Doelstellingen) goed begrepen hebt;
* Maak je van elke Basisstof alle opdrachten + de "Test jezelf" opdrachten.
* Sluiten we  af met een Proefwerk
 
 

Filmpjes en sites

om te leren